Friday, May 27, 2011

FRANSKE MAKRONER

hey laban's ! jeg har fundet en opskrift på nogen lækre franske makroner som vidst skulle være ret lækre. så neden under billedet er der en god opskrift, jeg håber i kan bruge den !

(ca. 20-30 stk)
Varmluftovn – 150° C ca. 15 min.
Almindelig ovn – 160° C ca. 15 min.



Ingredienser (makroner)
2 poser (100 g) Dr. Oetker Hakkede mandler
200 g flormelis
3 pasteuriserede æggehvider (stuetemperatur)
50 g sukker
Evt. 2 spsk kakao eller 2 tsk Dr. Oetker Konditiorfarve 
Smørcreme
100 g smør
175 g flormelis
4 spsk piskefløde
Evt. 1 tsk Dr. Oetker Konditorfarve eller aroma
Chokoladecreme
1 dl piskefløde
100 g mørk, finthakket chokolade

Tilberedning:
Lad æggehviderne stå et par timer på køkkenbordet, så de bliver tempererede. Hak mandler fint med flormelis i en multihakker eller foodprocessor. Pisk æggehviderne luftige. Tilsæt sukker og pisk igen, til hviderne er stive. Vend/fold mandelsukkeret i æggehviderne og slå en anelse af luften ud af hviderne, indtil massen er ensartet. Kom makronmassen i en sprøjtepose (ca. 10 mm tylle), eller brug en plasticpose og klip et hul på 10 mm i diameter. Sprøjt makronerne ud til små runde kager på en bageplade med bagepapir. Lad makronerne tørre mindst 20 min. inden bagning. Bag kagerne ca. 15 min. ved 160° C i almindelig ovn eller 150° C i varmluftovn. Lad makronerne hvile et par minutter, før de pilles af bagepapiret, og sættes til afkøling på bageristen.

Smørcreme: Pisk smør, flormelis og fløde sammen til en luftig creme. Farv evt. cremen med konditorfarve eller giv den smag med aromaer. Kom cremen i en pose, og klip et lille hul i spidsen, så cremen er nem at dosere. Læg kagerne sammen to og to med creme imellem og opbevar dem i en lukket beholder i køleskabet.

Chokoladecreme: Bring fløden i kog og smelt den finthakkede chokolade deri. Rør cremen godt sammen og sæt den i køleskabet, til den er helt kold – gerne natten over.
Kom cremen i en pose, og klip et lille hul i spidsen, så du nemt kan dosere den. Læg kagerne sammen to og to med creme imellem og opbevar dem i en lukket beholder i køleskabet.


Bon appetite

No comments:

Post a Comment