Friday, May 27, 2011

lidt sødt.

jeg fandt alle disse søøøøde billeder i min billede mappe.
















what goes around, stays around.

FRANSKE MAKRONER

hey laban's ! jeg har fundet en opskrift på nogen lækre franske makroner som vidst skulle være ret lækre. så neden under billedet er der en god opskrift, jeg håber i kan bruge den !

(ca. 20-30 stk)
Varmluftovn – 150° C ca. 15 min.
Almindelig ovn – 160° C ca. 15 min.



Ingredienser (makroner)
2 poser (100 g) Dr. Oetker Hakkede mandler
200 g flormelis
3 pasteuriserede æggehvider (stuetemperatur)
50 g sukker
Evt. 2 spsk kakao eller 2 tsk Dr. Oetker Konditiorfarve 
Smørcreme
100 g smør
175 g flormelis
4 spsk piskefløde
Evt. 1 tsk Dr. Oetker Konditorfarve eller aroma
Chokoladecreme
1 dl piskefløde
100 g mørk, finthakket chokolade

Tilberedning:
Lad æggehviderne stå et par timer på køkkenbordet, så de bliver tempererede. Hak mandler fint med flormelis i en multihakker eller foodprocessor. Pisk æggehviderne luftige. Tilsæt sukker og pisk igen, til hviderne er stive. Vend/fold mandelsukkeret i æggehviderne og slå en anelse af luften ud af hviderne, indtil massen er ensartet. Kom makronmassen i en sprøjtepose (ca. 10 mm tylle), eller brug en plasticpose og klip et hul på 10 mm i diameter. Sprøjt makronerne ud til små runde kager på en bageplade med bagepapir. Lad makronerne tørre mindst 20 min. inden bagning. Bag kagerne ca. 15 min. ved 160° C i almindelig ovn eller 150° C i varmluftovn. Lad makronerne hvile et par minutter, før de pilles af bagepapiret, og sættes til afkøling på bageristen.

Smørcreme: Pisk smør, flormelis og fløde sammen til en luftig creme. Farv evt. cremen med konditorfarve eller giv den smag med aromaer. Kom cremen i en pose, og klip et lille hul i spidsen, så cremen er nem at dosere. Læg kagerne sammen to og to med creme imellem og opbevar dem i en lukket beholder i køleskabet.

Chokoladecreme: Bring fløden i kog og smelt den finthakkede chokolade deri. Rør cremen godt sammen og sæt den i køleskabet, til den er helt kold – gerne natten over.
Kom cremen i en pose, og klip et lille hul i spidsen, så du nemt kan dosere den. Læg kagerne sammen to og to med creme imellem og opbevar dem i en lukket beholder i køleskabet.


Bon appetite

STATUS UPDATE

jeg har lige taget dette billede og ved godt at det ikke ligefrem er "godt" men jeg havde intet overskud til at tage et godt med kameraet og overføre det og alt det der freaky shit, i ved... så det blev webcam ! så nu  håber jeg at i kan leve med det.. men nu til det andet, det står under billedet.. :))
hej venner ! jeg har ikke rigtig nogen idé om hvilke indlæg jeg skal lave idag, nogen ønsker? ellers bliver det bare lidt om hvad jeg nu laver og sådan det der lige falder mig ind, i ved.. jeg kan "måske" lave dagens outfit i dag, men så bliver det altså med webcam, da der ikke er nogen til at tage billedet... så det bliver altså ikke særlig godt så, men nu må vi se hvad jeg laver !

møs